Държавата с нов опит да намали жертвите по пътищата. Министерството на

...
Държавата с нов опит да намали жертвите по пътищата. Министерството на
Коментари Харесай

За по-голяма сигурност: Боядисват в червено "зебрите" до училищата

Държавата с нов опит да понижи жертвите по пътищата. Министерството на районното развиване и благоустройството предлага червени " зебри " до учебни заведения и детски градини вместо обичайните пешеходни пътеки.

Основната цел е да се увеличи сигурността на придвижването по пътищата, откакто през март тази година инспекция, разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров, откри, че 2/3 от пешеходните пътеки в България са " искрено и отчайващо безхаберие ".

Екипи на МВР и МРРБ провериха към 14 000 " зебри ", а районното министерство беше задължено да направи указател на пешеходните пътеки и да предложи промени в нормативната уредба. 

По спогодба пешеходните пътеки би трябвало да бъдат бели, разясни Румен Миланов от съдружие " Българска браншова асоциация пътна сигурност ".

" Това, което е позитивно и което сподели основният прокурор, беше, че би трябвало да се вкара законов ред по маркировката. Тук идва въпрос за осветяването на пешеходните пътеки. Те би трябвало редовно да се освежават ", съобщи Миланов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР